Croquet Monsieur á la P4

Tiden er alltid moden for et herlig ostesmørbrød. Croquet Monsieur er en fransk variant som smaker himmelsk!

  • 8 skiver lyst brød (Gjerne av typen landbrød)
  • 4-8 skiver kokt skinke av beste kvalitet
  • 200 gram gryere eller liknende ost.
  • 4 ss. majones
  • 4 ss. grov sennep
  • Kjøttet av to tomater som er finhakket
  • 4-6 ss. smør

Jeg elsker varme smørbrød spesielt når man har osten i midten og steker toasten sprø i litt smør. Så ettersteker man dem i ovnen, da blir også ostesmaken best. Den blir smeltet, men ikke brent. Da smaker osten mer som en god fondue.

Denne retten er en etterligning av noe jeg fikk servert på en bakficka i Stockholm en gang for lenge siden. Det beste varme smørbrødet  jeg har spist i mitt liv.

 

  1. Legg på ost og skinke på fire brødskiver
  2. Bland sammen majones, sennep og tomat og fordel det på brødskivene, og legg de siste brødskivene på toppen.
  3. Klem dem litt sammen og stek dem i smør på middels høy varme i ca. et minutt på hver side. Aller helst i en jernpanne.
  4. Ferdigstek smørbrødene i ovnen ca. 5 minutter på 200 grader.

 

Vel bekomme!

Hilsen

signatur christer

 

 

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , .