Christers whiskeyost!

Julen er høytid for tradisjoner. Med din hjemmelagde whiskeyost setter du virkelig fart på smaksløkene til gjestene dine i desember! Det er enkelt å lage, og meget smakfullt.

For å lage whiskeyosten:
  • 250 g cheddarost
  • 2 cl maltwhisky (Upper Ten er godt egnet også)
  • 1 plastboks med lokk
  • 1 gaffel

Slik gjør du:

  1. Bruk gaffelen og prikk så mange hull i osten som mulig. Legg osten i plastboksen og hell over whiskyen. Sett den i kjøleskapet.
  2. Hell whiskyen som ligger på siden av osten over osten to ganger daglig i en ukes tid. Hvis ikke osten har tiltrukket seg whiskyen etter en uke så hell av det som er til overs.
  3. La deretter osten godgjøre seg i kjøleskapet minst en uke før servering.

Vel bekomme!

Den store julekokeboken

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Den store julekokeboken.

Publisert .
Arkivert under , , .