Christers vinvennlige kjøttmarinade

Når du har lyst på en god vin til grillmat bør du være forsiktig med sterke krydder, og styre unna kjøpemarinader med masse sukker. Dette er marinaden som ikke ødelegger vinen!

Til denne retten trenger du:
  • 1 dl olivenolje
  • Saften av 1  sitron
  • Revet skal av en sitron
  • 3 fedd hvitløk
  • 1/3 stor krukke  rosmarin eller timian
  • salt og grovkvernet pepper

Slik lager du den perfekte kjøttmarinaden (til ca. en kg. kjøtt):

  1. Bland alle ingrediensene godt
  2. Legg alt sammen i i en plastpose og være nøye på at alt kjøtt får smake på marinaden.
  3. Marinere gjerne entrecôte eller svinekjøtt en times tid. Grille kjøttet  på høy varm noen minutter  slik at den får fin farge og la deretter kjøttet ettersteke på svak varme.

Dette vil passe perfekt med en fyldig og velsmakende vin fra Rhônedalen i Frankrike.

Vel bekomme!

Flere enkle oppskrifter fra P4-lytternes favorittretter finner du i Christers kokebøker.

Publisert .
Arkivert under , .