Christers sommerlige svinekjaker

Svinekjaker er en anvendelig delikatesse som smaker fantastisk. Lær hvordan du lager Christers variant!

Til denne retten trenger du:
  • 800 gr svinekjake
  • 150 gr tørrsaltet bacon
  • 2 store gule løker
  • 50 gr bløtlagte russiske erter eller lignende
  • 1 mørk øl
  • 2 spiseskjeer tomatpuré
  • 1 teskje grønnpepper
  • 1 teskje rosépepper
  • 3 spiseskjeer smør
  • 1,5 spiseskjeer hvetemel
  • Salt og pepper
  • 2 spiseskjeer hakket persille
  • 1 halv fersk chili

Denne oppskriften er beregnet på 4 personer.

Slik går du frem:

  1. Stek svinekjakene sammen med løk og bacon til det får farge.
  2. Tilsett tomatpuré, rosépepper, grønnpepper og chili.
  3. Tilsett russiske erter sammen med vannet samt øl.
  4.  Sett inn gryten i ovnen. Minimum 2 timer på 170 grader – gjerne lengre, men da må temperaturen synke. F.eks 90 grader i 8 timer. Retten blir bedre desto lengre den tilbredes.
  5.  Når gryten er ferdigkokt smelt smør sammen med melet i en gryte/kjele og sil over kraften fra gryten, og kok i ca 5 minutter til du får en sauskonsistens.
  6. Tilsett resten av gryten, og smak til med salt og pepper. Strø over persille og server sammen med potetstappe eller vanlig kokte poteter.


PS: Skal gryten kun kokes i to timer bør ertene bløtlegges i minimum tre timer. Skal den koke i 8 timer bør det bløtlegges i 30 minutter. 

Ønsker du flere smakfulle middagsoppskrifter? I boka Nytelser finner du et knippe av lytternes P4-favoritter fra de senere årene!

Publisert .
Arkivert under , , .