Christers skrei – med smak av middelhav!

Er du lei av kjøttmat til helgekosen? Prøv fisk! Det trenger slettes ikke å være kjedelig. Alt du trenger er litt fantasi og litt tid. Christer viser vei!

For å lage skreien med  middelhavsinspirert saus trenger du:
  • 800 gram skrei delt i fire pene biter
  • 2 sjalottløk, finsnittet
  • 1 fedd hvitløk, snittet
  • 1 dl olivenolje
  • 2 plommetomater, hakket, uten skall og kjerner
  • 1 ss basilikum, hakket
  • 2 vårløk, snittet
  • 1 ss kapers
  • 1 ss hakkede svarte oliven
  • saften av en sitron
 

Oppskriften er beregnet til 4 porsjoner.

Slik gjør du:

Sausen

  1. La løk, vårløk og hvitløk trekke i olivenolje på lav varme til det er mørt, ca. 5 minutter.
  2. Bland i tomat, basilikum, kapers, oliven og sitronsaft rett før servering. Den skal serveres lun.

Fisken

  1. Stek skreien i 3 minutter på hver side, så settes den i ovnen i ca. 5 minutter på 170 grader.

Tips: La skreien ligge med salt i 5 minutter før den stekes. Skyld så av og tørk med kjøkkenpapir før du igjen salter og peprer den før steking.

Vel bekomme!

 

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , .