Christers ørret på planke

Grillet ørret på planke er en herlig rett – perfekt til late sommerdager!

Til denne retten trenger du:
  • plankeørret
  • kald saus (urter, majones, sitron og creme fraiche, for eksempel)

Hva er plankeørret?

Ørret på planke kjøper du ferdig i butikken og meningen er at du legger planken med fisken på rett på grillen eller i ovnen. Da vil planken gi smak til fisken og gjøre at den stekes fint. Hvis du skal grille fisken griller du den først på full varme i fem minutter før du tar av midtvarmen på grillen og lar fisken kun få varme fra sidene i de siste 15 minuttene.

Slik tilbereder du plankeørret:

  1. Sett ovnen på 130 grader
  2. Stek fisken i fem minutter uten å gjøre noe med den
  3. Ta fisken ut av ovnen og krydre med salt og pepper og hell olivenolje over
  4. Sett fisken tilbake i ovnen og la den stå i 15 minutter
  5. Når fisken flaker seg er den ferdig

Pass på at du ikke steker fisken for lenge, hvis hvite proteiner kommer ut av fisken har den stekt for lenge.

Serveringstips

Server retten med kokte nypoteter og en kald saus: Bland ingrediensene til sausen godt sammen og smak til med salt og pepper). Server gjerne med rosévin eller hvitvin.

 

 

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , .