Crilles eksotiske gryte

Sterk mat er gjerne helgemat. Hvorfor ikke bytte ut taco med en eksotisk gryte? Christer viser deg hvordan du kan lage en herlig smaksrik gryte med bog!

Til denne retten trenger du: Gryteretten:
  • 800 gram oksekjøtt tilpasset gryte
  • 300 gram søtpotet
  • 300 gram mango
  • 200 gram paprika
  • 300 gram løk
  • 3 dl kokosmelk
  • 1 teskje tørket ingefær
  • 1 teskje curry
  • 1 teskje spisskummen
  • 3 spiseskje hoisinsaus
  • 2 teskje maizenamel
  • salt og pepper
Tilbehøret:
  • ris
  • nanbrød

Denne oppskriften er beregnet på fire personer.

Husk å kutte alle ingrediensene i biter på 3×3 cm!

Slik går du frem:

  1. Salte og pepre oksekjøttet og stek på høy varme slik at det får farge
  2. Tilsett løk, paprika, mango og samtlige krydder
  3. Hell i kokosmelken
  4. Rør ut maizenamel i litt kaldt vann og hell i gryten
  5. Sett inn i forvarmet ovn. Hvis du har ovnen på 140 grader tar det 3 timer, og hvis du har den 100 grader tar 5 timer.
  6. Server med ris og eventuelt nanbrød.

Tips: Dette er en gryte som er veldig enkel å lage og kan varieres i det uendelige. Personlig setter jeg alltid litt ekstra krydder på bordet. Dette er en mild variant.

Publisert .
Arkivert under , , .