Christers grilltips

Når sola steker på himmelen og temperaturen stiger, er det få ting som slår det å ha deilig mat på grillen. Christer viser deg sine beste tips til hvordan du kan bli din egen grillmester.

1. Mariner kjøtt og fisk til å begynne med, slik blir det saftig og godt.

2. Ikke mariner grønnsaker før man griller de, for da blir det bare brent. Ta på olivenolje og krydder etter du har grillet.

3. Stek grønnsakene med skinnet på, som for eksempel asparges, paprika og vårløk.

4. Start med full varme i grillen når du steker kjøtt. Få en stekeskorpe, så vender du kjøttet. Etter at det har fått stekeskorpe på begge sider så skal det ikke være direkte varme på kjøttet. Da blir det ferdig sakte og mørt.

5. Legg aldri fisk direkte på grillen. Bruk en oljet foliebit, så slipper du at den brenner seg.

6. Bruk som regel mørt kjøtt fra starten av, slik at oljen kun tilsettes for smakens skyld.

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , , .