Christers grillede sjøkreps

Grillsesongen er over oss – derfor er det på tide å finne frem grillklassikerne fra arkivet. Forsøk Christers grillede sjøkreps. Den virkelige gourmetfølelsen kommer når krepsen grilles!

Til denne retten trenger du:
  • sjøkreps (beregn fire kreps pr. person)
  • 100 gram smør
  • salt og pepper
  • 1 ss finhakket, frisk estragon
  • smørsaus
  • 2 dl hvitvin
  • 2 hakket sjalottløk
  • 0,5 dl kremfløte
  • 150 gram smør
  • salt og pepper
  • 1 ss frisk estragon
  • 2 ss sitronsaft

Denne oppskriften er beregnet til fire personer.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader.

Sjøkrepsene:

  1. Begynn med å vri av hodet så høyt opp som mulig og ta av klørne.Skjær et snitt over haleskallet, og brett opp halen. Ta bort den svarte stripen.
  2. Bland smør, pepper, salt og frisk estragon sammen, og fordel halvparten av det på halene. Sett resten til side.
  3. Varm opp en grillpanne, har du ikke det, bruker du en vanlig jernpanne.
  4. Grill sjøkrepsen på skallsiden til de er nesten helt ferdige.
  5. Legg over krepsen på et fat, og la dem hvile mens du lager sausen.

Smørsaus:

  1. Ha litt smør i en varm kjele, og tilsett sjalottløken.
  2. Stek den forsiktig på lav varme i et minutt.
  3. Skru opp varmen til maks, og tilsett hvitvin og fløte. Kok det ned til halvparten.
  4. Skru ned varmen til det laveste, og rør inn smør, litt etter litt, under stadig omrøring. Bruk eventuelt en stavmikser.
  5. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft.
  6. Tilsett estragon.

Tips: Kok klørne i godt saltet vann i fem minutter og server ved siden av. Godt brød hører til slik at man kan få med den gode sausen.

Servering:

  1. Ha resten av kryddersmøret på sjøkrepshalene, og sett dem inn i ovnen i ca. 2 minutter.
  2. Ta de varme sjøkrepsene ut av ovnen og legg på tallerkener, øs så over resten av skyen.
  3. Hell sausen rundt.

Denne retten er som skapt til å få frem det aller beste i vinen. En bløt hvitvin er et godt alternativ til skalldyr og sjøkreps.

Velbekomme!

Denne oppskriftet er hentet fra: Nytelser

Publisert .
Arkivert under , .