Christers gresskarsuppe med lynstekt krabbe og persilleolje

Halloween nærmer seg og i den anledning har Christer disket opp med herlig gresskarsuppe – perfekt for kalde høstkvelder!

Til denne retten trenger du:
  • 1 kg gresskar
  • 5 dl vann
  • Saften av 1 appelsin
  • Skallet av en halv appelsin
  • 1 ts salt
  • Litt nykvernet pepper
  • 1/2 dl olivenolje
  • 3 ss hakket persille (eller andre urter om du har)
  • 1 ferdigrenset krabbeskjell
  • 1 finhakket sjalottløk
  • 1 fedd hakket hvitløk
  • 1 ts hakket frisk chili
  • 2 ts revet ingefær
  • 1 ts salt
  • 2 ss olje

Oppskriften er beregnet på fire personer.

Slik gjør du:

  1. kok alt til det er mørt og mos med en stavmikser eller blender.
  2. lag persilleoljen ved å blande olivenolje og persille med en stavmikser til du får en jevn olje.
  3. lag krabbene ved å frese ingefær, chili, hvitløk og sjalottløk til den blir blank og fin, ca. to minutter. Tilsett krabbekjøttet og stek til det en gjennomvarmt, ca. 30 sekunder til ett minutt. Rør underveis.
  4. servere ved å helle oppi gresskarsuppen i en suppebolle. Legg krabbekjøttet i midten og bollen og drypp oljen i en ring rundt kjøttet.

Christers vintips:

Suppe passer godt sammen med en halvtørr Riesling fra Tyskland.

Finn flere gode og enkle høstoppskrifter oppskrifter i Christers boksuksess Nytelser! Boka er stappfull av lytternes favorittoppskrifter fra Nytelsesfredag. Kjøp den her ved å sende navn og adresse.

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , .