Christers gratinerte krabber

En godbit du garantert liker, og som setter fart på helgemiddagen: Gratinerte krabber!

Til krabbene trenger du:
  • 2 ferdig renset krabber
  • 100 gram finhakket mango
  • 100 gram finhakke squash
  • 100 gram finhakket løk - for eksempel vårløk eller rødløk
  • 100 gram sopp - helst kantareller
  • 3 ss creme fraiche
  • 2 ss sitron
  • 1 ts hakket fersk chili
  • 1 dl hakkede urter - for eksempel persille eller koriander
  • 2 hakkede hvitløksfedd
  • 1 eggehvite
  • salt og pepper
  • 2-4 toastskiver
Til gratineringen trenger du:
  • 4 ss smør
  • 4 ss kavring
  • 2 ss urter
  • 1 eggeplomme

Oppskriften er beregnet på fire personer.

Slik gjør du:

  1. Hakk alle ingredienser så fint som mulig
  2. Stek de på middels varme i ca 3 min, unntatt krabbekjøtt, creme fraiche og eggehvite.
  3. Vend i krabbekjøttet, creme fraiche og eggehvite
  4.  Fordel utover i de tomme krabbeskjellene og på toasten
  5. Smelt smøret, tilsett kavring og urter, ta vekk fra varmen og rør inn eggeplommen.
  6. Fordel dette på toppen av krabbekjøttet
  7. Stek i ovnen på 200 grader i ca 7-10 minutter

Server sammen med et godt glass hvitvin og rikelig med toast.

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , .