Christers gratinerte blomkål med skinke

Er du lysten på en lettvinn helgemiddag? Prøv gratinert blomkål med skinke. Christer viser deg hvordan.

Denne retten er beregnet til 4 personer.

Til denne retten trenger du:  
  • 2 blomkål
  • 2 dl fløte
  • 3 hakket sjalottløk
  • 2 hakkede tomater uten skinn og saft
  • 3 ss smør
  • 2 dl sopp i små biter
  • 100 gr spekeskinke i små skiver
  • 2 eggeplommer
  • 2 dl hvitvin
  • 2 dl revet ost
 

Del først blomkålen i to. Kok 7-8 minutter og avkjøl.

Slik lager du stuingen:

  1.  Fres sjalottløk i smør til den blir blank.
  2. Tilsett vin og kok ned til 1/4.
  3. Tilsett sopp og fløte. Kok ned til det tykner.
  4. Tilsett eggeplommer og halve osten. Rør godt om.


Slik lager du gratineringen:

  1.  Del blomkålen i passende biter og legg i en ildfast form.
  2. Strø over tomater og skinke.
  3. Hell over stuingen, og strø over resten av osten.
  4. Sett inn ovnen på 200 grader, og stek i ca 10 min. (Den er klar når den er gyllen).

Vil du ha inspirasjon til flere lettvinne middager? Mengder av oppskrifter er tilgjengelige i Christers bøker.

Publisert .
Arkivert under , , .