Christers favorittpizza!

Er du lei av all julematen? Prøv deg på Christers hjemmelagde pizza med herlig bunn og tomatsaus!

Til deigen trenger du:
  • 375 g hvetemel
  • 2 dl vann
  • 2 ts tørrgjær eller 20 g vanlig gjær
  • 1,5 ts salt
Til tomatsausen trenger du:
  • 2 ss god olivenolje
  • 3 fedd hvitløk, finhakkede
  • 1/2 løk, finhakket
  • 900 g knuste hermetiske tomater
  • 1 ss sukker
  • 1/2 ts tørket oregano
  • 1/2 ts tørket merian
  • 1 ss tørket basilikum
  • 3/4 ts salt
Fyll på med dine favoritter!

Oppskriften holder til 40 cm med deilig pizza.

Slik gjør du:

1. Pizzadeien

  1.  Bland sammen mel, gjær og salt i en bolle
  2. Bland i halvparten av vannet og rør godt med en tresleiv
  3. Bland i nok av resten av vannet og oljen slik at deigen er myk og lett å jobbe med. Deigen skal ikke være klissete.
  4. Ta deigen ut av bollen og klask den ned på arbeidsbenken.
  5. Kna deigen hardt og godt i 10 minutter. Form deigen til en ball.
  6. Dekk innsiden av en annen bolle med ca 1 ts extra virgin olivenolje og legg på deigen i bollen.
  7. Dekk over med plastfilm og la deigen heve seg til ca dobbel størrelse (vær tålmodig). Det gjør ingenting om deigen står litt lenger heller.
  8. Ha et tynt lag durumhvetemel eller grovt maismel på arbeidsbenken.
  9. Slå ned deigen og enten trykk den flat med fingrene, rull den ut med kjevle eller trill den ut rundt på fingertuppene til perfekt fasong.

2. Tomatsausen

  1.  Varm olje i en gryte
  2. Fres hvitløk i 1 minutt
  3. Tilsett løk og fres videre i ca 5 minutter til løken er myk.
  4. Ha i alle de andre ingrediensene og småkok sausen videre i 30 minutter

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , .