Carpacio av rødbeter med brokkoli, mozarella og honningvinaigrette

Skap sunnhet i helgekosen! Hvorfor ikke lage deilig carpacio av rødbeter som en forrett eller siderett til pizzaen? Lag din variant! Christer viser vei.

Til denne retten trenger du:
  • 6 st. middels store rødbeter
  • 1 broccoli
  • 1 mozzarella
  • 3 ss. hakkede valnøtter eller andre nøtter
  • 8 ss. olivenolje
  • 2-3 ss. eddik (helst bringebær)
  • 1 ss. honning
  • salt og pepper

Oppskriften er beregnet på 4 personer.

Slik gjør du:

  1. Bak rødbetene i ovnen på 200 grader i ca. 1 time. Hell litt olje på, så blir skallet lettere å skrelle.
  2. Skrell rødbetene og skjær de i så tynne skiver som mulig.
  3. Riv broccolien på et rivjern. Kun toppene skal med.
  4. Bland olje, eddik, nøtter, honning og litt salt og pepper.
  5. Riv eller skjær osten i små biter
  6. Fordel rødbetene ut på tallerkene  (som carpaccio).
  7. Dryss broccoli og osten over rødbetene. Avslutt med å helle over dressingen.

Tips:

Rødbetene kan serveres lune eller kalde. Man kan også kjøpe ferdig kokte rødbeter i butikken. Men bakte rødbeter er aller best.

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , , .