Braisert høyrygg av okse med Amarone-saus

Gjør deg klar for en gastronomisk helaften med høyrygg av okse!

Oppskriften er beregnet på 6 personer

Til denne retten trenger du:
  • 1,5 kilo høyrygg
  • 2-3 løker ca 400 gram
  • 300 gram rotselleri
  • 2 st rød paprika
  • 3 st gulrot
  • 6 fedd hvitløk
  • 50 gram tomatpuré
  • 3 dl tomatsaus
  • 3 dl amarone (2 dl hvis du er gjerrig)
  • 25 gram frisk pepperrot ca.
  • Frisk timian
  • ca 1 tsk pepper og 2 tsk salt

Slik gjør du:

  1. Skjær kjøttet i store biter (hver bit over 100 g)
  2. Hakk alle grønnsaker i biter på størrelse med sukkerbiter
  3. Brun kjøttet og legg det til siden
  4. Brun alle grønnsakene
  5. Sett varmen på fullt og tilsett Amarone. La det koke i ett minutt
  6. Senk varmen, tilsett tomatpuré og tomatsaus. Kok i minimum 10 minutter
  7. Riv pepperroten og tilsett litt salt og pepper, samt halparten av timianen (gjerne med stilk)
  8. Sett inn i ovnen på 80 grader om du har tid å vente i ca 6 timer – eller på 130 grader om du kun vil vente i tre timer. Kjøttet er ferdig når det er mørt.
  9. Ta opp timiankvistene som har kokt med, og tilsett frisk hakket timian.
  10. Ta opp kjøttet og kjør resten av ingrediensene med en stavmikser til en saus/puré
  11. Lag så potet- og selleripuré bestående av like deler potet og selleri. Tilsett 1 tsk. creme fraiche og 1 tsk. smør per hundre gram puré, krydre så med fersk pepperrot, salt og pepper.

Servering: Hel sausen på tallerken, legg potetpuré midt på tallerken med kjøttet oppå.

Vel bekomme!

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , .