Biff Stroganoff

Lite inspirert av Russland i disse OL-tider; Christer lager en god Biff Stroganoff i Nytelsesfredag.

  • 1 ss sennep
  • Salt, svart pepper
  • 500 gr sjampinjonger
  • 500 gr løk
  • 1 kg flatbiff eller mørbrad
  • 2,5 dl rømme

Rør sennep sammen med litt salt og 1 ss varmt vann til en tykk pasta. Sett til side, og la den trekke litt. Rens soppen, børst den, og skjær den i skiver. Skrell og hakk løken. Stek sopp og løk i olje, legg på lokk, og surr til alt er mørt, ca 20 minutter. Rør regelmessig i blandingen. Hell av væsken.

Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av fibrene, og skjær deretter skivene i strimler. Varm olje i en annen stekepanne, og fres kjøttstrimlene raskt i oljen, noen om gangen. Snu dem og brun dem på alle sider.

Legg kjøttet sammen med soppen i den andre stekepannen. Smak til med salt og pepper. Rør inn sennepspastaen og rømmen. Legg på lokk, varm opp retten igjen, rør den godt sammen, og server. Gjerne med potetstappe.

Publisert .
Arkivert under , .