Bæuf Bourguignon

Bæuf Bourguignon er perfekt helgekos uten grønnsaker!

  • 2 kilo rundbiff, delt i stykker på 60 g
  • Ca 50 g hvetemel
  • Ca 100 g smør til steking
  • 2 flasker rødvin
  • 24 stjerneløk, skrelt, hele
  • 16 hvitløksfedd
  • 300 g salt sideflesk i terninger, 2 cm store
  • 4 laurbærblad
  • 1 ss salt
  • Godt med kvernet pepper
  • 1 kopp bladpersille, hakket (bruk stilkene i gryten mens den koker, og ta dem ut etterpå)

Bæuf Bourguignon er noe av det beste jeg vet. En gryte som blir enda bedre dagen etter. Jeg pleier å servere den på guttetur, men jeg tror dette er noe som alle voksne liker. Sist, men ikke minst, ikke spar på rødvinen! Verken i gryten eller på bordet. -Christer

Oppskriften er beregnet på 8 personer.

 

Slik gjør du:

  1. Vend kjøttet i melet og stek det i gyllent smør i en stekepanne. Pass på at pannen er så varm at kjøttet blir brunet. Det betyr at man må steke i flere omganger. Kok ut pannen med rødvin hver gang. Ha alt i en ildfast form.
  2.  Stek stjerneløk, hvitløk og sideflesk sammen, ha det i en form og kok ut pannen med rødvin.
  3. Hell over resten av rødvinen og sett formen i ovnen på 170 grader i tre og en halv time.
  4. Lag en jevning med to ss smeltet smør og to ss mel. Sil av kraften hell den over jevningen og reduser til halvparten. Hell alt tilbake i formen igjen.
  5. Server gryten rett fra den ildfaste formen med persille drysset over og med en god potetpuré ved siden av.

 

God helg!

Hilsen

signatur christer

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , .