Baconsnurret kylling rullet i rosmarin

Det er fredag igjen og snart helg. Er du lei av taco til gullrekka – hvorfor ikke prøve herlig kylling surret i bacon?

Til denne retten trenger du:
  • to store  Stangekyllingbryst
  • 200 gram bacon
  • 3 ss.  hakket frisk rosmarin
  • 2 fedd hakket hvitløk
  • 2. ss olivenolje.
  • salt og pepper
Dette trengs til tilbehøret:
  • 3 dl sopp østerssopp, eller sjampinjong
  • 400 gram kokte kalde poteter i terninger
  • 100 gram bacon

Denne oppskriften er beregnet til 4 personer.

Slik går du frem:

  1.  tørk kyllingen og hell olivenolje over kyllingbrystene
  2. Rull kyllingen i hakket hvitløk og rosmarin og krydre med salt og pepper
  3. Surr baconskiver rundt kyllingen
  4. Sett inn i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.

Kyllingen er ferdig når kjøttet er svakt rosa i midten eller steketermometeret viser 62 grader.

Slik lager du tilbehøret:

  1. Stek bacon skiver i stekepannen og legg til siden.
  2. Kutt baconet i biter når den har kjølnet litt
  3. Stek soppen i den samme pannen. Tilsett eventuelt litt smør og legg til siden
  4. Stek potetene og legg i sopp og bacon. Krydre med rosmarin, salt og pepper.

Publisert .
Arkivert under , , , .