Andelår med bacon, bønner og rødvinssaus

Klar for helgen? Andelår kombinert med rødvin er en sikker vinner! Meget enkelt og godt.

  • 4 andelår
  • 4  ts salt
  • Grovkvernet pepper
  • 1 ts tørket grønnpepper (kan sløyfes)
  • Hvite og røde bønner. Ferdig kokte kan brukes, men tørkede blir aller best. Legg dem i vann over natten.
  • 200 gram tørrsaltet bacon.
  • 200 gram kokte brekkbønner
  • 2 dl rødvinssaus. Du kan lage den selv, men kjøpt er også ok.

Andelår er en råvare som blir brukt altfor lite. Det er enkelt å lage, og kan lages i mange varianter. Sist, men ikke minst, er andelår utrolig godt sammen med en fyldig rødvin.

 

Slik gjør du:

  1. Start med å krydre andelårene. La de ligge i kjøleskapet over natten, eller minimum én time.
  2. Stek lårene med skinnsiden ned på middels til høy varme i 3-4 minutter.
  3. Sett inn lårene i en ovn som er forvarmet til 150 grader. Stek kjøttet i intervaller. I omtrent én time først, ta det ut og la det svalne, så setter du det inn igjen. Lårene er ferdig når det er lett å skille kjøttet fra beinet.
  4.  Stek baconet sprøtt
  5. Kok opp rødvinssaus og vend inn bønnene.

 

Tips: Krydre lårene med tørket ingefær og litt fersk finkuttet chili hvis du ønsker litt spicy andelår.

 

Vel bekomme!

Hilsen
signatur christer

 

Nytelser

Få mer inspirasjon og finn flere gode oppskrifter i vår bok Nytelser.

Publisert .
Arkivert under , , .