Ovnsbakt flyndre med friske urter

Ønsker du deg en lett rett å servere til helgen? Hvorfor ikke ovnsbakt fisk? Forsøk deg på Christers nydelige ovnsbakte flyndre!

Til å lage ovnsbakt flyndre trenger du:
  • 700 g hellefiskfilet
  • 4 stk skrellede hvitløksfedd, delt i to
  • 3 stk snittet vårløk
  • 1 dl olivenolje
  • 2 sitroner
  • 12 stk cherrytomater
  • 2 ss kapers
  • 1 ts rosépepper

Oppskriften er beregnet på 4 personer.

Slik gjør du:

– Sett ovnen på 180 grader, legg hvitløksfeddene i en ildfast form, og sett formen i ovnen, slik at den blir varm.
– Hell 2 ss olivenolje i formen, salt og pepre fisken og legg den i formen.
– Skvis sitronen over og hell over resten av oljen.
– Strø over vårløk, rosépepper, kapers og cherrytomater.
– Strø over litt salt og pepper.
– Sett inn i ovnen i ca 10-15 min. Fisken er ferdig når den begynner å flake seg. Ta ut hvitløken før du serverer.

Tips:

– Det er godt med friske urter på, som for eksempel rosmarin.

Vel bekomme!

Finn flere gode og enkle høstoppskrifter oppskrifter i Christers boksuksess Nytelser! Boka er stappfull av lytternes favorittoppskrifter fra Nytelsesfredag. Boka kjøper du her ved å sende navn og adresse.

 

Publisert .
Arkivert under , , .