Cuvée Christer Berens

Siden år 2000 har Christer utviklet vinserien Cuvée Christer Berens. Den har blitt en stor suksess.

13Hovedtanken er at vinene skal ha en signatur fra området de kommer fra og at de skal passe godt til mat. Christer blander vinene i samarbeid med anerkjente vinmakere i Frankrike, Italia og Spania, men setter alltid sitt personlige preg på vinene uten at de mister sitt lokale særpreg.

En Cuvée Christer Berens blir til!

Når Christer bestemmer seg for å blande vin er valg av vinprodusent sentralt. Det er viktig at Christer liker hele deres vinfilosofi, ikke bare vinnene de produserer. Samtidig må han ha ideer om hvordan han kan tilpasse vinsmaken til sine preferanser og vindrikkernes smak her i norden.

Blandning

All vin som det står Cuvée Christer Berens på, har Christer vært med på å blande. Blandingen gjøres sammen med den som er ansvarlig for vinproduksjonen på gården. Som regel skjer dette i januar når all vinen ligger på fat. Dette for å sikre seg et så bredt utvalg som mulig.

Filosofi

Christers filosofi når han skal blande vin er å tilpasse vinen til nordiske smaker uten at den mister sitt særpreg. Når Christer blander vin i Italia, prøver han å skape en fyldigere og mer generøs smak. Spanske viner har derimot en annen problemstilling. De kan ofte være litt tunge og mangle finesse, så her blir utfordringen å lage en blanding med tydeligere bær karakter uten å miste den fyldige smaken.

Smak

Christers mål er å alltid blande viner med finesse og personliget, som samtidig passer bra sammen med mat. Han er opptatt av at riktig kombinasjon av mat og vin kan bringe frem det beste i hverandre. Derfor er det viktig for han at ettersmaken på vinen skal være god. Christer forsøker å skape en fruktig og ren ettersmak som gjør det lettere å kombinere vinen med mat.

Lær mer om Christers bakgrunn og vinfilosofi!

vinglass_orrefors